Nieuws

Lot bepaalt welke beheertaken Aardehuizers doen

Ruim een jaar geleden hebben de bewoners van de Aardehuizen een nieuwe vereniging opgericht, om het beheer van alle gemeenschappelijke zaken goed met elkaar te regelen. Een vereniging met een weinig verrassende naam: Beheervereniging Aardehuizen Olst. Maar in de praktijk is de BAO wel verfrissend. Want de werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van paden, watervoorziening, het Middenhuis, het gemeenschappelijk groen, elektra en de financiën en interne communicatie, wisselen tweemaal per jaar deels van leden. Die wisseling van de wacht vindt plaats door loting tijdens een ‘Tombola-avond’.

Door dit systeem kan iedere deelnemer op zeker moment in een werkgroep terechtkomen met een takenpakket waar hij of zij geen verstand van heeft. En juist hierdoor zorgt te vereniging er voor dat kennis en ervaring breed wordt gedeeld, in plaats van dat bepaald werk altijd op dezelfde schouders neerkomt. Bovendien kom je zo ook weer in een heel andere setting samen te werken met Aardehuizers die je anders wellicht niet vaak treft. Op deze wijze krijgt op den duur iedereen basiskennis van bijvoorbeeld het waterzuiveringssysteem en de finesses van de meerjaren-onderhoudsbegroting.

Een tussentijdse enquete onder de Aardehuizers wees uit dat vrijwel iedereen tevreden is over deze nieuwe aanpak. En zoals altijd geldt ook hier: niets is voor eeuwig. De BAO-leden zijn altijd bereid om dit systeem in te ruilen voor een nog beter idee.

Contact

Veel vragen kunnen beantwoord worden bij de algemene rondleiding. Data hier te vinden

Voor algemene vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon voor media en onderzoek, film en fotografie projecten: Mirjam Burema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over privé- of rondleidingen op maat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beheerder Middenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij vragen of opmerkingen over de website: Karin de Gorter - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u niet alle email adressen tegelijk hetzelfde bericht sturen? Daardoor vertraagt de behandeling van uw bericht. Dank u wel!

Social

2022 © Aardehuis.nl | All rights reserved

Hosted by Combell