Missie en visie


Visie

een ecologische wijk van zelfvoorzienende aardehuizen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn.


missie

bouwen, werken, wonen en leven in harmonie met de natuur, in verbondenheid met elkaar en ter inspiratie van de wereld om ons heen.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • waar mogelijk (her)gebruik van lokaal aanwezige restmaterialen, grondstoffen en natuurlijke processen en diensten
  • waar mogelijk zelfvoorzienend in energie, watervoorziening en -zuivering
  • onderlinge solidariteit draagt bij aan een grotere veerkracht
  • het samen wonen bevordert delen van voorzieningen en spullen
  • onderling respect en geweldloze communicatie geven de kaders voor vrijheid van ieder individu
  • sociocratie is het besluitvormingsmodel
  • de ervaringen en kennis die we opdoen over bouwen en wonen in een aardehuiswijk, delen we actief

De bouw van de woningen is afgerond. Voor de aanleg van overige voorzieningen blijven deze uitgangspunten overeind, net als voor het samen bewonen en beheren van de wijk in de komende jaren.

Contact

Veel vragen kunnen beantwoord worden bij de algemene rondleiding. Data hier te vinden

Voor algemene vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon voor media en onderzoek, film en fotografie projecten: Mirjam Burema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over privé- of rondleidingen op maat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beheerder Middenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij vragen of opmerkingen over de website: Karin de Gorter - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u niet alle email adressen tegelijk hetzelfde bericht sturen? Daardoor vertraagt de behandeling van uw bericht. Dank u wel!

Social

2022 © Aardehuis.nl | All rights reserved

Hosted by Combell