Wildpluk en plantaardig koken | Natuureducatie | Rots en water training | Kindercoaching

Willy Boogaard


Wildpluk en plantaardig eten

Wandelingen en kookworkshops

Tijdens deze wildplukwandeling maak je kennis met verschillende wilde planten, hoe ze smaken, hun (geneeskrachtige) werking en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd. We wandelen door mijn eetbare siertuin bij de Aardehuizen en proeven daar het verschil tussen wilde en moestuinplanten. We vervolgen onze wandeling via de buurtmoestuin, het voedselbos in aanleg naar de perenboomgaard. Tot slot drinken we een kopje kruidige thee met iets wildpluklekkers.

Kookworkshops

In deze workshop geef ik een rondleiding door mijn eetbare siertuin, buurtmoestuin en tuinstrookjes  bij de Aardehuizen. Er wordt hier op een ecologische manier, met gebruikmaking van de permacultuurprincipes, groente, fruit en kruiden verbouwd. Daarbij groeien er ook heel wat wilde planten. We gaan plukken, snijden en binnen koken. We maken smakelijke gerechten met groente en wilde kruiden. Onder het genot van een drankje gaan we in een gezellig Aardehuis de gerechten proeven en ervaringen uitwisselen. Heb je zin om dit jaar frisse groene ideeën op te doen, dan ben je van harte welkom.


Natuureducatie

voor groepen

Het is wetenschappelijk aangetoond dat tuinieren bijdraagt aan een positieve houding tegenover gezond voedsel. Een zelfgekweekt worteltje en radijsje wil je natuurlijk ook wel eens proeven! In deze workshop krijg je instructies over het zelf kweken van voedsel. Je leert over zaaien, planten en waarom een goede bodem heel belangrijk is. Je gaat je eigen wormencompost maken. We gaan struinen langs bessenstruiken, notenbomen en paardenbloemknopjes. We plukken wat we nodig hebben en maken daar in een handomdraai een lekker hapje van. Zo laten we zien hoe je op een lekkere manier uit de natuur kunt eten. Kortom een goede start om je eetbare tuin te beginnen. Doe je mee?


Rots en water

voor groepen en individueel

Een psychofysieke training waarin kinderen leren zich onafhankelijk op te stellen en eigen keuzes te maken (ROTS), maar ook om met anderen samen te werken, te spelen en te leven (WATER). Afhankelijk van de situatie leert het kind voor een Rots- of Waterhouding te kiezen.

Ik gebruik Rots en Water oefeningen ook in de individuele kindercoaching sessies.


Kindercoaching

Als allround kindercoach neem ik kinderen mee op een “groen” avontuur. Op een spelende manier zowel binnen als buiten help ik kinderen inzicht te krijgen in het probleem en handvatten te krijgen voor het oplossen ervan. Het kind leert op eigen kracht tot een oplossing te komen,  voelt hierdoor weer “grond” onder de voeten en heeft hierdoor vertrouwen in de toekomst om moeilijke dingen aan te pakken.

Ik werk op een spelende manier met ruimte voor creativiteit, zoals schilderen, tekenen of kleien, maar ook met visualisaties, yoga en oefeningen vanuit de rots- en waterfilosofie en wandelen door de natuur. Daarnaast maak ik gebruik van EFT (Emotional Freedom Technique).

Gemiddeld heeft een kind 5 tot 6 sessies van 1 uur nodig om samen met mij het probleem aan te pakken, op te lossen en vaardigheden aan te leren.

Meer lezen en contact opnemen

Contact

Veel vragen kunnen beantwoord worden bij de algemene rondleiding. Data hier te vinden

Voor algemene vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon voor media en onderzoek, film en fotografie projecten: Mirjam Burema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over privé- of rondleidingen op maat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beheerder Middenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij vragen of opmerkingen over de website: Karin de Gorter - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u niet alle email adressen tegelijk hetzelfde bericht sturen? Daardoor vertraagt de behandeling van uw bericht. Dank u wel!

Social

2022 © Aardehuis.nl | All rights reserved

Hosted by Combell