De Oplevering

oplevering aardehuis JannekeOp donderdag 4 september was het zover. Ons huis, Rietgors 20, alias 7c, werd officieel opgeleverd.

Twee jaar lang hebben we gebouwd aan alle woningen.

Vaak was er twijfel of het allemaal wel zou lukken om ook de tweede fase (blok 7, 8 en 9) neer te gaan zetten. In oktober 2013 werd het kampeerveld geruimd en verhuisden ook wij met onze stacaravan naar de oostkant van het bouwterrein, om plaats te maken voor de tweede fase. Het voelde wat onwerkelijk. Zo' n gevoel had ik ook toen ik moest bevallen van mijn eerste kind. Ik kwam met 8 cm ontsluiting aan in de verloskamer van het ziekenhuis. Daar stond een bed met daarnaast een wiegje voor de baby. Ik weet nog dat ik dacht; " Hoe weten ze dat nou, we moeten dat eerst nog maar zien of er wel een baby komt..."

 

fundering blok 7 door de BAMZo was het ook een beetje met de bouw en oplevering van ons huis. Ik leef zo in het nu dat ik me er nog geen voorstelling van had gemaakt hoe het zou zijn.In het voorjaar van 2014 begon de BAM met de fundering van deze blokken. De graafmachines groeven de bouwputten uit. Toen kwamen de heipalen, de zandbedjes, het vlechtwerk, het storten van de fundering, het piepschuim en de broodjes en tenslotte de funderingsvloer. Hierna namen wij als vereniging het stokje weer over.

 

 

 

kraan tilt dakleggers blok 7Onze teams gingen sneller dan ooit tevoren. Eerst het constructieteam; de kolommen en ook een boomstam kwamen overeind. De dakliggers werden met een hele grote kraan allemaal in 1 dag geplaatst.
Het metselteam zette een woningscheidende wand. 'Mijn' dakteam plaatste de kinderbalkjes, dakplaten en eps voor isolatie, en toen de dakdekker was geweest, ook de daklichten. Na een stroweek hadden we 'ineens' een achterwand en zijwand. De kozijnen werden geplaatst, er kwam borstwering van eps en waterslagen onder de kozijnen. Mijn vader plaatste onze antieke voordeur en later kwam ook het glas erin. En toen was het ineens 4 september, de dag van de oplevering!