Wat fijn dat we een groep zijn!

kerstboomTijdens de kerstvakantie was er naast het bouwen ook tijd voor bezinning en genoten we van onze nieuwe gemeenschap. Sinterklaas werd hier gevierd met een ‘echte’ Sinterklaas in vol ornaat en dit feest smaakte al meteen naar meer. En het weekend voor kerst zat de kantine dan ook weer vol met kinderen die kerstkoekjes bakten en werden er volop christmas charols gezongen.

En ook met oud en nieuw zochten we elkaar op in de kantine. Lekker eten, oliebollen, zingen, terugblikken op het afgelopen jaar en swingen in de loods tussen het opgeslagen hout en de zaagmachines die versierd waren met kleden en kerstlampjes. Na twaalven werd er alleen nog maar met bouwhelm en beschermingsbril gedanst onder het motto: ‘dans veilig of dans niet’.

Het terugblikken van het oude jaar 2012 bracht ontroering naar boven. Een jaar geleden begonnen we met het opzetten van de eerste ronde bogen van de loods in een grote leegte vol modder. Modder hebben we op verscheidene plekken nog steeds, maar er staat nu een hele loods die al volledig ingevuld is als werk- en opslagplek, een kantine, met keuken, zitplek, vergaderplek, douche en wc en is het eerste blok bijna wind- en waterdicht! En dan woont een deel van ons al een half jaar als startende gemeenschap hier op het terrein. We hebben al zoveel neergezet van onze dromen. Eén van de vrijwilligers die ook oud en nieuw met ons vierde zei: “Je komt hier als vrijwilliger en je gaat weer weg als vriend”. Een mooier compliment kunnen we toch neit wensen. We zijn trots met alles wat we bereikt hebben en zijn vol vertrouwen het nieuwe jaar begonnen!