Het huis wordt twee keer gebouwd

herstellen muur schuurVandaag was het een bouwdag zoals we er velen meemaken. Er moesten dingen hersteld worden omdat het gisteren toch niet goed gedaan was en er werden nieuwe fouten gemaakt; Er werd een hele dag gewerkt aan het potdekselen van de dakrand; in de kou op 4 meter hoogte op een rolsteiger. Tegen 16:00 uur werd duidelijk dat het allemaal opnieuw moest omdat het met de laatste lat niet goed uitkwam. Een bouwcoördinator verwoordde het als volgt: "Dit huis is als twee keer gebouwd."

 

Frustrerend is zoiets, maar kennelijk ook onvermijdelijk. Het hoort bij het unieke project dat wij met elkaar aan het realiseren zijn. Alles doen we voor de eerste keer. Zelfs voor de professionals die ons begeleiden is dit voor het eerst. Zij ontdekken ook iedere keer wat er begeleid moet worden bij welke klus. Soms blijken de meest eenvoudige klussen toch op allerlei manieren uitgevoerd te kunnen worden en zijn duidelijke aanwijzingen en begeleiding nodig.

Toch gaan we altijd maar weer met frisse moed door. Te meer omdat de volgende dag weer een nieuwe ploeg klaar staat om verder te gaan waar de vorige ploeg gebleven is.

Ging er dan niets goed vandaag? Jawel; De eerste zonnepanelen zijn geplaatst! Binnenkort hebben we onze eigen groene stroom.

zonnepanelen