Terug van weggeweest…

20140915 aardehuis 0036Meer dan een jaar geleden schreef ik mijn laatste weblog over ons Aardige leven. Het ging over het experimenteren met bloempapjes in leem. Een jaar lang ben ik er uit geweest, niet uit het aardehuisproject, maar uit het schrijven van blogs.

Eerst hadden we een zware herfst met veel moeilijke beslissingen en bezuinigingen waardoor ik mijn inspiratie lange tijd kwijt was. Daarna werd ons huis opgeleverd en was het hier te druk om iets anders te doen. Nu wil ik mijn aardige avonturen weer met jullie delen. Er is zoveel te vertellen…

En vandaag heb ik tijd, want ik lig ziek op bed. Vervelend, want ik wil niets liever dan bouwen. Maar het is wel bijzonder om te beseffen dat, terwijl ik ziek op bed lig, hier zoveel mensen buiten aan het werk zijn. Vandaag is weer een strobouwweek begonnen met een stuk of 10 vrijwilligers die 3 dagen aan de slag zijn onder leiding van een strobouwdeskundige. Vandaag is ook de eerste dag van een aantal kalkstucweken, 3 weken lang, 3 dagen per week met een vaste groep vrijwilligers onder leiding van een kalkstucdeskundige. En dan daarnaast nog de reguliere teams van kerngroepleden, betaalde bouwers en vrijwilligers. Het dakteam, het gevelteam, het metselteam, het bouwplaatsteam, het schilderteam. Plus nog heel wat mensen die ook aan de afbouw van hun huis bezig zijn. Elke dag weer een mierennest aan bedrijvigheid!

We hebben heel wat vrijwilligers gehad deze zomer en nog steeds zijn er meebouwers. Er is geen dag dat er hier alleen maar Nederlands gesproken wordt. Momenteel hebben we Italianen, Duitsers, een Spaanse en een Belgische jongen. Maar ze kwamen deze zomer van uit de hele wereld. Het mooiste verhaal vind ik nog steeds van het stel uit de VS. Ze waren op rondreis in Europa. Dit was hun reisroute: Parijs, Brussel, Amsterdam, Olst, London. In de andere steden bleven ze hooguit een dag of 3, maar in Olst bleven ze 2 weken. The place to be!