Relatieve rust

20140226 aardehuis 0001Vandaag lijkt het al voorjaar, ik hang voor het eerst de was weer buiten zo mild is het. Zal dat er binnenkort nog van komen? Over een aantal weken is onze woning in blok 3 wind- en waterdicht. Dan wordt de woning opgeleverd en kunnen we zelf aan de slag met de afbouw ervan.

Riolering, waterleiding en elektra aanleggen, binnenmuren optrekken, een vloer er in. Het vergt heel wat planning en overleg. Welke materialen passen er binnen ons budget? Zoeken naar goedkope oplossingen, tweedehands materialen en veel creatieve idee├źn passeren de revue. Zo hebben we de mogelijkheid overwogen om van tapijttegels binnenmuren op te trekken. Gisteren een spannend moment beleefd met bieden op een veilingsite waar een hele mooie partij Turks natuursteen aangeboden werd. Het is gelukt om daar voor de helft van ons huis natuursteen aan te kopen.

20140221 aardehuis 0069Ondertussen werk ik op de bouw, zoveel mogelijk tijd bouw ik aan de woningen en loop ik er rond om het hogeschool-potdekselwerk in goede banen te leiden. Af en toe een dagje vrij kan nu nog wel. Straks als onze woning is opgeleverd komt er minimaal 3 dagen afbouwen in ons eigen huis bij.

Dan wappert er waarschijnlijk niet meer zo gauw een wasje buiten aan de lijn maar op zolder, dat kan ik dan binnenhalen in de avonduren!