De vaart erin!

wijkaanzicht vanaf doorgetrokken kneuZo lang als het duurde voordat de eerste twee huizen af waren, zo snel schieten de huizen nu uit de grond.

Er wordt aan 10 huizen tegelijkertijd gewerkt. In blok 2 komen nog twee lage koepels en dan kan de dakdekker zijn klus klaren, zodat ook deze 2 huizen opgeleverd kunnen worden.

Blok 3 is inmiddels voorzien van kozijnen en gepotdekselde dakrand. Het glas komt er binnenkort in en dan is ook dit blok dichtbij oplevering.

Blok 4 heeft nu dakliggers en kolommen en wacht op de kinderbalkjes voor de bevestiging van de dakplaten.

Blok 5 heeft inmiddels al wat kolommen overeind staan. De hoge koepeldelen zijn allemaal al geprefabriceerd in een tweede werkplaats in Ruurlo.hoge koepel prefab in Ruurlo

Over twee weken start de BAM met de fundering van blok 7, 8 en 9.

camping ontruimd

Nu de camping ontruimd is, worden de contouren van de wijk zichtbaar. Dat voelt fijn, het ziet er nu uit als een afgebakend geheel. Dit voelde ik nog niet eerder zo.
In het begin bouwde ik vooral met blik op oneindig, en inmiddels heeft die blik een eindpunt.

Het wil niet zeggen, dat alles nu ineens voor de wind gaat. We maken natuurlijk nog steeds fouten, er gaan dingen anders dan verwacht. Maar het is voor mijn gevoel nu wel minder ongrijpbaar geworden.

De laatste tijd denk ik af en toe aan de tijd ná het wonen in een stacaravan. Ik durf niet goed een datum in mijn hoofd te nemen wanneer we in ons Aardehuis kunnen. Maar vóór ik 40 word in 2016 woon ik er wel!