Groen dak aanleggen

20140224 groendak aanleggenMaandag  24 februari zijn we met een groep van 6 bewoners en een aantal vrijwilligers begonnen met het maken van een groen dak op het huurdersblok, in totaal 300 m2 dakoppervlak.

20130719 aardehuis blok 1 - aangelegd in 2013Met de ervaring van onze eerste huizenblok in onze zak zijn we aan de slag gegaan. Voor de zonnepanelen werden eerst stoeptegels gelegd om te voorkomen dat het toekomstige gras niet over de panelen gaat groeien; dat zou immers verlies van de capaciteit betekenen. Toen die tegels er lagen zijn we begonnen met het vullen van verteerbare uienzakken met compost. Halve zakken en hele zakken allemaal om de compost zo goed mogelijk te verdelen.

De compost zakken werden handmatig op een stenenwagen gelegd en met een liftje op de steiger gelegd om ze vervolgens op het dak te verspreiden. Nadat de zakken met compost waren verspreid, hebben we een laag grond over de zakken verspreid om te voorkomen dat de compost weg zou waaien en om de grond te stabiliseren. Wel honderden emmers hebben we gevuld met grond. Zuiver handwerk!

Op vrijdag was 300 m2 klaar. Dit kan over een maand ingezaaid worden met gras en bloemenzaad. Dat gaan we samen met de kinderen van het huurdesrblok doen! Ik kijk terug op een paar mooie dagen dat we dit samen met een aantal vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen. Er is heel veel werk verzet en dat heb ik goed gevoeld, vooral de dag erna.